“HERO 2” Formació a Croàcia

On: Karlovac, Croàcia

Quan: 11-19 d’abril de 2023

Associació on es realitza la formació: Carpe Diem

Què és una formació europea o training course?

Les formacions europees permeten adquirir coneixements sobre algun tema d’interès social, mitjançant dinàmiques d’educació no formal (debats, tallers, role plays…). Les formacions es duen a terme per a formadors/es professionals i estan destinades a persones que treballin o estudiïn en l’àmbit social, o bé que tinguin un interès justificat per a la temàtica concreta.

Temàtica

Els objectius principals d'”HERO 2″ són augmentar la conscienciació, el respecte i l’aplicació dels valors dels drets humans en el youth work; augmentar els coneixements i les competències dels treballadors juvenils necessaris per a la realització de l’educació en drets humans; i donar suport a la reavaluació dels valors en l’educació en drets humans mitjançant l’aprenentatge cooperatiu de teories i l’enfocament pragmàtic aplicable a cada societat.

Com a resultat, els treballadors juvenils tindran coneixements, habilitats i actituds necessaris per incloure joves en l’educació en drets humans i conscienciar sobre la importància dels drets humans en el treball juvenil, així com per promoure’ls activament entre altres joves. L’educació en drets humans que es durà a terme en aquesta formació, serà rellevant i significativa per als participants, ja que entendran com respectar i aplicar els valors dels drets humans mitjançant l’aprenentatge cooperatiu de teories i l’adopció de nous mètodes que els ajudaran a percebre els riscos i les amenaces vinculats als valors dels drets humans.

Els objectius del projecte són:

  • Proporcionar als treballadors juvenils eines de coneixement i recursos essencials per donar suport en el procés de reflexió crítica sobre els valors que fomentem
  • Identificar i reconèixer stakeholders clau en l’àmbit dels drets humans i l’àmbit de l’educació en drets humans
  • Reconèixer els riscos i les amenaces relacionades amb els valors dels drets humans i el desenvolupament d’estratègies per minimitzar-les.

Metodologia

La metodologia del projecte es basa en els principis de l’educació no formal. El focus principal se centrarà en els participants, fomentant-ne la participació activa, l’aprenentatge mutu, el debat i l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques en educació en drets humans i treball juvenil.

Llengua vehicular

L’anglès

Els participants seran seleccionats seguint aquests punts:

  1. Edat: majors de 18 anys
  2. Ser treballador/a de joventut (educador/a social, treballador/a juvenil, professor/a, monitor/a, etc.)
  3. Un coneixement mitjà (encara que no estigui certificat oficialment) de la llengua anglesa
  4. Persones amb interès per la temàtica i motivades en col·laborar i participar en totes les activitats del projecte

Països participants

El projecte comptarà amb 32 participants (2 de cada país) de: Armènia, Bòsnia i Hercegovina, Xipre, Geòrgia, Itàlia, Kosovo, Moldàvia, Països Baixos, Polònia, Portugal, Romania, Sèrbia, Espanya, la República de Macedònia del Nord, Turquia, Ucraïna.

Reunió de preparació 

Unes setmanes abans del projecte, les participants seleccionades seran convocades a una reunió de preparació a l’Oficina de La Víbria (Terrassa). Aquesta trobada és perquè el grup es conegui i trencar el gel, resoldre dubtes i preparar algunes tasques del projecte. La participació en aquesta reunió és obligatòria. 

Difusió

És obligatori fer les activitats de difusió un cop finalitzat el curs de formació. En participar en el curs de formació, el participant accepta el següent. Escollir una de les tres possibilitats:

1.Implementar després de la formació- un taller/ projecte de projecte/ campanya de xarxes socials a promoure els valors dels drets humans.

2. Escriure i compartir un article sobre el formació.

3. Durant la formació, es farà un Codi de valors de drets humans a l’àmbit del treball juvenil. Després de la formació, cada organització rebrà la seva còpia de el Codi per posar-lo al lloc visible del organització. Compartir el manual de la formació a altres organitzacions amb les quals treballeu.

Allotjament

Els participants s’allotjaran en habitacions dobles (dos llits) a l’hotel Carlstadt. L’hotel està situat al centre de la ciutat.

Cost

El cost de participació és de 50€ en concepte de gestió.

Aquest projecte està finançat pel programa de la Unió Europea Erasmus+, així que el menjar, l’allotjament i les activitats estan subvencionats al 100%.

Si vols gaudir del 50% de descompte en la quota de participació de l’intercanvi i també de totes les oportunitats que oferim amb els nostres partners locals, fes-te soci de la Vibria!

Per sol·licitar-ho, ompliu el formulari de sol·licitud aquí:  formulari de participació.

DATA LÍMIT PER OMPLIR EL FORMULARI: 10.02.2023

IMPORTANT!

La selecció de les participants es basarà en la motivació per a aquest projecte específic i l’interès en el tema. Si us plau, sigues concreta en descriure els motius de participació al formulari.

CONTACTA’NS:

Per a més informació, podeu trobar l’infopack del projecte aquí. Per a qualsevol dubte, envieu-nos un correu electrònic a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s