“Young people educating about waste” Intercanvi juvenil a Bulgària

Young people educating about waste

On: Burgas, Bulgària

Quan: 29.04-07.05.2023

Associació que realitza l’intercanvi: National Center for Youth Information and International youth Mobility

Països participants: Portugal, Itàlia, Grècia, Espanya, Bulgària

Qui pot participar? Persones de 18 a 24 anys interessades en el tema i que tinguin residència a Espanya. No hi ha límit d’edat per al líder juvenil.

Què implica participar com a youth leader?

En tots els intercanvis hi ha la figura de youth leader, que és una persona que fa de referent pel grup, s’encarrega de trencar el gel i facilitar la cohesió. A més, pot fer aportacions al programa d’activitats i cal tenir disposició per dinamitzar alguna activitat o taller. És important que la youth leader hagi participat prèviament en Intercanvis Juvenils o activitats semblants i tingui un nivell d’anglès fluid. Si vols participar com a youth leader d’aquest projecte, siusplau, indica’ns-ho a observacions al formulari que trobaràs més abaix.

Temàtica 

El projecte està relacionat amb diverses necessitats bàsiques i problemes a la comunitat local i entre els joves, que no sempre són conscients del medi ambient problemes i les conseqüències en el seu present i futur.

Mitjançant aquest intercanvi juvenil, els joves participaran en activitats per sensibilitzar sobre la importància de la protecció del medi ambient, el problema del canvi climàtic i la necessitat d’un desenvolupament sostenible. A els participants es donarà a conèixer les mesures adoptades a nivell internacional en aquest sentit, però també podran actuar pel seu compte per abordar el problema: canviant el seu comportament ambiental, preparant-se materials que han d’utilitzar els seus companys en aquesta qüestió, també com a través d’activitats per resoldre un problema ambiental a cada país participant.

Metodologia

L’intercanvi es basarà en aprenentatge vivencial a través d’eines educació no formal i des d’un enfocament participatiu: a partir de l’experimentació de diferents activitats, afrontant situacions concretes, aprenent a extreure conclusions personals dels debats, fomentant les habilitats dels participants.

Llengua vehicular

La llengua vehicular serà l’anglès.

Allotjament i menjar

Totes les activitats i allotjament es faran al municipi de Burgas i el complex Sunny Beach. Burgas és la segona ciutat més gran de la costa búlgara del Mar Negre i la quarta més gran de Bulgària. El Sunny Beach Resort està molt a prop de Burgas i s’ha convertit en el lloc turístic i de vacances més gran del país. Inicialment un petit complex turístic al costat de la platja, ha anat creixent inclouen una gran varietat d’activitats recreatives i serveis, així com espais i atraccions esportives i musicals joves d’arreu d’Europa.

Es proporcionaran tres àpats diaris (segons les vostres necessitats dietètiques). També s’organitzarà un sopar internacional, perquè puguis portar una especialitat del teu país o endur-te una recepta!

Reunió de preparació 

Unes setmanes abans del projecte, les participants seleccionades seran convocades a una reunió de preparació a l’Oficina de La Víbria (Terrassa). Aquesta trobada és perquè el grup es conegui i trencar el gel, resoldre dubtes i preparar algunes tasques del projecte. La participació en aquesta reunió és obligatòria. 

Cost

El cost de participació és de 50€, en conceptes de gestió. El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. El preu del bitllet d’avió es subvencionarà amb un màxim de 360€.

Les despeses de viatge es reemborsaran passat el projecte, després de la presentació de tots els documents de viatge originals. Els reemborsaments es realitzaran a través de transferència bancària. 

Si vols gaudir del 50% de descompte en la quota de participació de l’intercanvi i també de totes les oportunitats que oferim amb els nostres partners locals, fes-te soci de la Vibria!

* Si tens alguna dificultat per assumir el cost de la quota de participació, fes-nos-ho saber i trobarem una solució

Com participar?
Per a participar, Ompliu el formulari de sol·licitud aquí.

L’últim dia per apuntar-se és l’1 de març

CONTACTA’NS:
Per a més informació, podeu trobar l’infopack del projecte aquí. Per qualsevol dubte, envia’ns un correu a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s