Voluntariat a Romania

On: Baia Mare, Romania.

Duració: Juny 2023 – desembre 2023 (de 5 mesos a 7 mesos)

Associació on es realitza el voluntariat: About Team For Youth Association

Descripció del projecte:

Després de participar en aquests projectes, els voluntaris rebran un conjunt de competències i habilitats (incloses les habilitats “toves” i “de vida”) que els ajudaran en el futur. En segon lloc, també tindran l’oportunitat de descobrir una nova cultura, conèixer gent nova, aprendre una nova llengua i millorar les seves habilitats comunicatives en anglès.

Qui sóm?

Team For Youth Association és una organització cultural no governamental i no convencional que desenvolupa projectes a nivell local, nacional i internacional. El nostre equip creu en l’educació i el voluntariat com a recursos per a una societat més activa i tolerant.

Les activitats de T4UTH giren al voltant d’un conjunt de valors que s’han anat formant en el temps i han anat creixent juntament amb l’experiència del nostre equip: interculturalitat, voluntariat, tolerància, desenvolupament personal, esperit d’equip. A partir d’aquestes creences, la nostra missió assumida és educar els joves en l’esperit de ciutadania activa mitjançant mètodes d’educació no formal.

Les eines utilitzades per aconseguir la visió del nostre equip inclouen activitats de voluntariat internacional i altres projectes que faciliten la mobilitat dels joves més enllà de les fronteres. Les associacions que hem construït a nivell local i internacional ens ofereixen un entorn adequat per reclutar, formar i col·locar voluntaris en projectes amb una varietat de temàtiques.

Els voluntaris i membres de l’Equip For Youth també participen en l’organització d’esdeveniments culturals i artístics (concerts, exposicions, obres de teatre, etc.) per a la comunitat local de Baia Mare. A més, l’associació ofereix oportunitats de formació i conscienciació a joves i treballadors de joventut, eines de treball i, per descomptat, un context de desenvolupament personal i social.

Tasques de la persona voluntària:

Partint de les necessitats identificades per nosaltres a la comunitat local el projecte es desenvolupa en dos eixos principals:

– Creació d’una societat oberta i tolerant: 4 voluntaris participaran en el treball sobre el tema de la interculturalitat i l’acceptació: presentacions del comtat de voluntaris, trobades a escoles i instituts sobre voluntariat, tallers d’idiomes, clubs de lectura i cinema, accions de suport a comunitats marginades, campanyes de sensibilització sobre diferents temes i activitats en espais públics vinculades a les jornades internacionals.

– Desenvolupament de les habilitats necessàries per als joves en el proper mercat laboral europeu: 4 voluntaris participaran en el treball en els nostres departaments d'”aprenentatge” i competències digitals: tallers sobre redacció de currículums i cartes de motivació, entrevistes de rol, tallers sobre habilitats digitals, ciberseguretat, falsificació. notícies i altres activitats destinades a potenciar les habilitats d’ocupabilitat dels joves de la comunitat local.

Requisits per participar

Per tant, el perfil ideal que ens agradaria és:

 • persones responsables amb ment oberta.
 • actitud comunicativa, amable i positiva.
 • interès pel tema del projecte: ja sigui en l’activitat 1 o 2, o en totes dues.
 • capaç de seguir un pla d’activitats, i també de preparar i dirigir una activitat.
 • còmode treballant amb tots els grups d’edat (amb l’enfocament dels joves).
 • entre 18 i 30 anys.
 • persones serioses i motivades, disposades a implicar-se activament en la comunitat local,
 • nacional de qualsevol estat de la UE, preferiblement, però no obligatori, a causa de problemes de visa (sense pressupost per a visat).
 • bon coneixement d’anglès PERÒ preparat per aprendre una nova llengua (romanès).
 • assumir el paper d’ambaixador cultural del país d’on provenen i treballar per reduir els estereotips, el racisme i la marginació en els grups amb els quals treballarà.
 • compromesos amb un projecte a llarg termini a la comunitat local.
 • atent a les necessitats dels joves amb qui treballarà el voluntari i a les necessitats de la nostra organització.
 • interessats a donar suport a les activitats d’altres institucions amb les quals treballaran i les activitats que fan.
 • Els participants són acceptats independentment del gènere, creences, preferències, nivell d’educació!

En conclusió, heu de poder mantenir-vos tota la durada del projecte!!!

Què fer per participar?

 1. Preparar el teu Curriculum Vitae i una Carta de Motivació en anglès.
 2. Enviar els documents a esc@vibria.org amb el títol “ESC Baia Mare Romania”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s