“Look at the same…and see different” Intercanvi juvenil a Portugal

“Look at the same…and see different”

On: Arrouquelas, Portugal

Quan: 19/08/2023 a 28/08/2023

Associació que realitza l’intercanvi: H2O

Qui pot participar? 4 participants + 1 youth leader d’entre 18 i 29 anys interessades en el tema i que tinguin residència a Espanya. El youth leader ha de tenir +22 anys.

Què implica participar com a youth leader?

En tots els intercanvis hi ha la figura de youth leader, que és una persona que fa de referent pel grup, s’encarrega de trencar el gel i facilitar la cohesió. A més, pot fer aportacions al programa d’activitats i cal tenir disposició per dinamitzar alguna activitat o taller. És important que la youth leader hagi participat prèviament en Intercanvis Juvenils o activitats semblants i tingui un nivell d’anglès fluid.

APV- Trobada prèvia de preparació pels Youth leaders

Els Youth leaders de cada país participaran a una trobada prèvia de preparació de l’intercanvi, que tindrà lloc del 28 al 31 de juliol. Durant aquests 4 dies, els youth leaders coneixeran l’entorn i els llocs on tindrà lloc el projecte, així com els detalls de les activitats que es realitzaran, i podran fer les seves aportacions i reflexions sobre el programa. Si vols participar com a youth leader d’aquest projecte participant també a l’APV, contacta’ns directament a info@vibria.org (concepte: “youth leader Look at the same”) , a part d’omplir el formulari que trobaràs més abaix.
La data límit és dilluns 22 de maig.

Temàtica 

L’objectiu principal d’aquest intercanvi és reunir 60 joves de diferents països europeus, amb diferents antecedents culturals però amb interessos comuns per compartir coneixements i aprendre sobre el tema de la igualtat de gènere, la discriminació i la inclusió social.

La idea és establir un diàleg entre els joves sobre igualtat i rols de gènere en el seu entorn social, desafiant els joves amb diferents percepcions del paper de l’home i la dona en el món modern i el passat. Així doncs, els objectius del projecte són:

  • Explorar la igualtat de gènere i la desigualtat a les realitats de la feina juvenil
  • Promoure el programa Erasmus+ com a instrument d’equitat i igualtat de gènere
  • Promoure el diàleg entre els participants de diferents països per promoure també l’enteniment mutu
  • Aprendre a respectar les diferents opinions i trencar els estereotips

Metodologia

L’intercanvi es basarà en aprenentatge vivencial a través d’eines educació no formal i des d’un enfocament participatiu: a partir de l’experimentació de diferents activitats, afrontant situacions concretes, aprenent a extreure conclusions personals dels debats, fomentant les habilitats dels participants.

La metodologia estarà basada també en: acampada/campaments, dinàmiques de grup, tallers temàtics, treball en equips multinacionals, activitats artístiques, activitats esportives, sessions temàtiques amb convidats (experts) i visites pedagògiques.

Llengua vehicular

La llengua vehicular serà l’anglès.

Allotjament i menjar

L’intercanvi es durà a terme a un petit poble al sud de Portugal. Arrouquelas està situat a 80km de Lisboa, i molt a prop de la ciutat Rio Maior. L’allotjament està organitzat en format acampada/càmping al mateix poble, un fet que el converteix en únic.

Reunió de preparació 

Unes setmanes abans del projecte, les participants seleccionades seran convocades a una reunió de preparació a l’Oficina de La Víbria (Terrassa). Aquesta trobada és perquè el grup es conegui i trencar el gel, resoldre dubtes i preparar algunes tasques del projecte. La participació en aquesta reunió és obligatòria. 

Cost

El cost de participació és de 50€, en conceptes de gestió. El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. El preu del bitllet d’avió es subvencionarà amb un màxim de 275€.

Les despeses de viatge es reemborsaran passat el projecte, després de la presentació de tots els documents de viatge originals. Els reemborsaments es realitzaran a través de transferència bancària. 

Si vols gaudir del 50% de descompte en la quota de participació de l’intercanvi i també de totes les oportunitats que oferim amb els nostres partners locals, fes-te soci de la Vibria!

* Si tens alguna dificultat per assumir el cost de la quota de participació, fes-nos-ho saber i trobarem una solució

Com participar?
Per a participar, Ompliu el formulari de sol·licitud aquí.

L’últim dia per apuntar-se com a participant és el 25 de maig.

CONTACTA’NS:
Per qualsevol dubte, envia’ns un correu a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s