“Youth Unplugged” Intercanvi Juvenil per a menors a Catalunya

PLACES ESGOTADES

On: Sant Quirze de Besora, Catalunya

Quan: 24.06-01.07

Qui pot participar? 6 participants d’entre 14 i 17 anys + 1 youth leader (18+).

Què implica participar com a youth leader?

En tots els intercanvis hi ha la figura de youth leader, que és una persona que fa de referent pel grup, s’encarrega de trencar el gel i facilitar la cohesió. A més, pot fer aportacions al programa d’activitats i cal tenir disposició per dinamitzar alguna activitat o taller. És important que la youth leader hagi participat prèviament en Intercanvis Juvenils o activitats semblants i tingui un nivell d’anglès fluid.

Temàtica: Desenvolupament personal i desconnectar de les xarxes socials

Aquest intercanvi juvenil reunirà 20 joves d’Espanya i Polònia, i tindrà lloc a la natura en format acampada. L’objectiu principal és oferir a les persones participants un entorn on puguin aprendre més sobre elles mateixes i practicar l’exploració personal i l’establiment d’objectius amb eines d’aprenentatge no formal. A més a més, s’encoratjarà a les persones participants a desconnectar del telèfon mòbil i no utilitzar les xarxes socials durant l’intercanvi juvenil, per experimentar i reflexionar sobre com ens afecta l’ús diari de les xarxes. 

L’intercanvi juvenil té els següents objectius:
-Reflexionar sobre com no utilitzar les xarxes socials pot afectar el nostre benestar i estat d’ànim
-Practicar diferents eines d’autoanàlisi
-Aprendre a establir objectius personals
-Aprendre a definir els nostres propis estàndards de benestar
-Trobar més equilibri entre l’entorn i el desenvolupament personal en el context dels reptes quotidians
-Practicar activitats de reducció de l’estrès i d’entreteniment que no impliquin l’ús de tecnologia

Metodologia

L’intercanvi es basarà en l’aprenentatge vivencial a través d’eines d’educació no formal i des d’un enfocament participatiu: des de l’experimentació de diferents activitats, enfrontar-se a situacions concretes, aprendre a extreure conclusions personals dels debats, fomentant les habilitats dels participants.

La metodologia també es basarà en: aprenentatge de les habilitats bàsiques d’acampar, dinàmiques de grup, tallers temàtics, treball en equips multinacionals i alguns temes que els participants vulguin compartir.

Llengua vehicular

La llengua vehicular serà l’anglès.

Allotjament i menjar

L’intercanvi juvenil tindrà lloc a Acampades El Solà, concretament al campament “El Primer Racó”, propietat de la Fundació Espai Natura i Joventut. El terreny compta amb totes les instal·lacions necessaries per assegurar la comoditat del grup: labavos, dutxes amb aigua calenta, espai de cuina equipat i menjador exterior. L’àrea d’acampada compta amb una piscina, la qual farem servir durant tota l’estada.

Les persones participants dormiran durant tota l’estada amb tendes de campanya compartides. Aquestes estaran proporcionades per la Víbria Intercultural, sent el sac de dormir la unica cosa que hauran de portar els participants de casa.

En quant al menjar, varies persones s’encarregaran de cuinar durant tota l’estada, oferint un menú equilibrat i tenint en compte les necessitats alimentàries del grup (al·lèrgies, intoleràncies, etc.).

Reunió de preparació 

Unes setmanes abans del projecte, les participants seleccionades seran convocades a una reunió de preparació a l’Oficina de La Víbria (Terrassa). Aquesta trobada és perquè el grup es conegui i trencar el gel, resoldre dubtes i preparar algunes tasques del projecte. La participació en aquesta reunió és obligatòria. 

Cost

El cost de participació és de 50€, en conceptes de gestió. El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. El transport fins a la zona d’acampada també està inclòs.

Si vols gaudir del 50% de descompte en la quota de participació de l’intercanvi i també de totes les oportunitats que oferim amb els nostres partners locals, fes-te soci de la Vibria!

* Si tens alguna dificultat per assumir el cost de la quota de participació, fes-nos-ho saber i trobarem una solució

Com participar?
Per a participar, Ompliu el formulari de sol·licitud aquí.

L’últim dia per apuntar-se com a participant és el 29 de maig

CONTACTA’NS:
Per qualsevol dubte, envia’ns un correu a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s