“Time to move” Intercanvi juvenil a Polònia

On: Bukowina Tatrzańska, Polònia

Quan: 23/07 – 30/07

Països participants: Espanya i Polònia

Qui pot participar? 6 participants d’entre 14 i 17 anys + 1 youth leader (+18).

Què implica participar com a youth leader?

En tots els intercanvis hi ha la figura de youth leader, que és una persona que fa de referent pel grup, s’encarrega de trencar el gel i facilitar la cohesió. A més, pot fer aportacions al programa d’activitats i cal tenir disposició per dinamitzar alguna activitat o taller. És important que la youth leader hagi participat prèviament en Intercanvis Juvenils o activitats semblants i tingui un nivell d’anglès fluid.

De què tractarà el projecte?

La situació de pandèmia que hem estat vivint els últims anys ha obligat als joves a estar molt temps davant d’una pantalla, passant més estona tancats que a l’exterior. Aquest projecte té per objectiu explorar formes de tenir una vida més activa i energètica a través d’activitats esportives, ioga i una bona alimentació i estil de vida. A més, durant aquest projecte tindràs l’oportunitat de descobrir la cultura polonesa juntament amb joves d’aquest país, a part de beneficiar-te de tots els avantatges que aporta participar en un projecte Europeu.

A més a més, durant el projecte es donarà molta importància al creixement personal de les persones participants, oferint espais de reflexió sobre diferents àmbits de la nostra vida. Quins són els teus somnis? Què t’interessa? Què t’agradaria descobrir? Quins reptes tens a la teva vida? Quines dificultats viuen els joves avui en dia? Aquestes i moltes altres questions es treballaran durant el projecte.

Aquest projecte serà una aventura conjunta, així que prepara’t per activitats a l’aire lliure, excursions, senderisme, tallers emocionants, nits interculturals i moltes sorpreses!

Metodologia

L’intercanvi es basarà en l’aprenentatge vivencial a través d’eines d’educació no formal i des d’un enfocament participatiu: des de l’experimentació de diferents activitats, enfrontar-se a situacions concretes, aprendre a extreure conclusions personals dels debats, fomentant les habilitats dels participants.

Llengua vehicular

La llengua vehicular serà l’anglès.

Allotjament

Les persones participants s’allotjaràn Willa Alta, un hotel rural dissenyat en un estil tradicional Zakopane de la dècada de 1930. Està situat a Bukowina Tatrzańska, a la muntanya Wysoki Wierch, i les seves finestres ofereixen una vista panoràmica de les muntanyes Tatra. Podeu trobar més informació aquí.

Localització

Bukowina Tatrzańska és un poble turístic situat en una de les regions més boniques de Polònia, les Muntanyes Tatra. Bukowina es troba a una altitud de 800 a 1000 metres sobre el nivell del mar, per tant és un dels pobles més alts de Polònia. El poble combina els avantatges de ser un poble turístic però també de ser un poble petit de terres altes, despoblat de civilització. Conegut pels seus banys termals i les rutes de senderisme, és un gran lloc per descobrir la tradició i la cultura única de la regió de Tatra. Prop de Zakopane – la capital de Tatra – dóna la possibilitat d’explorar la naturalesa polonesa, la seva cultura i conèixer molta gent de diferents llocs.

Reunió de preparació 

Unes setmanes abans del projecte, les participants seleccionades seran convocades a una reunió de preparació a l’Oficina de La Víbria (Terrassa). Aquesta trobada és perquè el grup es conegui i trencar el gel, resoldre dubtes i preparar algunes tasques del projecte. La participació en aquesta reunió és obligatòria. 

Cost

El cost de participació és de 50€, en conceptes de gestió. El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. El preu del bitllet d’avió es subvencionarà amb un màxim de 275€.

Si vols gaudir del 50% de descompte en la quota de participació de l’intercanvi i també de totes les oportunitats que oferim amb els nostres partners locals, fes-te soci de la Vibria!

* Si tens alguna dificultat per assumir el cost de la quota de participació, fes-nos-ho saber i trobarem una solució

Com participar?
Per a participar, Ompliu el formulari de sol·licitud aquí.

L’últim dia per apuntar-se com a participant és el 02/06.

CONTACTA’NS:
Per qualsevol dubte, envia’ns un correu a info@vibria.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s